dinsdag 14 juni 2016

Weer verhuisd

Gisteren zijn Fiep en de kittens verhuisd van de poezenkamer naar de huiskamer.

Omdat ik steeds erg moest opletten of Fiep geen volwassen poes/kater tegen kwam was het erg onhandig dat ik via de poezenkamer de katerkamer in moest. Beer en Olle staan altijd te loeren of ze de poezenkamer in mogen en normaal is dat geen probleem. Ze lopen daar dan lekker rond te neuzen, moeten altijd even piesen in de kattenbakken daar en soms lopen ze daar een poosje in de ren bij de anderen. Zolang er geen krolse poes is, is dat geen probleem.
Maar nu was daar Fiep met haar enorme beschermingsdrang. Zo snel Beer of Olle binnen kwam vond ze het nodig om er bovenop te duiken en dat was dan verre van vriendelijk bedoeld. Dat gaf veel onrust, ook onder de kittens want die schrokken dan zo dat ze zich heel snel allemaal verstopte.

Omdat het ook met het socialiseren het meest handig is als ze in de huiskamer zijn, heb ik gisterenmiddag alles klaar gemaakt om Fiep en haar kroost in de huiskamer te hebben. Ik heb 2 benches aan elkaar gemaakt zodat daar een slaapplaats in kan staan, samen met het eten en het kattenbakje. Zo hebben de kittens altijd een veilige plek om te zijn én het eten en de kattenbak zijn beschermd tegen de drang van Scooby en Max om van alles op te eten......


Suus, Noes en Fynn zijn verhuisd naar de
Shere-Kahn speelt met Lex

poezenkamer en Max en Scooby naar de gang om de kittens rustig aan hun nieuwe ruimte te laten wennen. De rest van de middag en avond zijn Max en Scooby ook niet meer in de huiskamer geweest. De kittens zijn heel onverschrokken alles gaan verkennen in de kamer en `s avonds vonden we er al weer een paar in de la. Alle kittens hebben altijd ontdekt dat je achterlangs de la in kunt en dat vinden ze ook altijd een heerlijk plekje. Ook vannacht geen honden in de kamer( die slapen altijd in de gang en keuken) en toen kwam toch het moment dat Max en Scooby de huiskamer in mochten.....
Mowgli op de rand van de bank


Heb je nog nooit een kitten horen spugen......?! Dan had je echt hier moeten zijn want wat dat nou voor monsters waren die daar binnen kwamen??? Een hoop geblaas en gespuug en even verstoppen natuurlijk, maar dat duurde niet lang hoor. De kleine mormels kwamen heel snel te voorschijn en zijn verder gegaan met spelen, eten en slapen( met een behoorlijke dosis waakzaamheid, dat wel).

Max trekt zich er niet zo veel van aan. Hij is kittens gewend en is niet onder de indruk, maar dan Scooby haha Hij trok zich al piepend terug in de keuken want die kleine, heftig op hem reagerende, monstertjes vind hij maar niets. En ze zijn overal want het zijn er 6!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten