vrijdag 17 juni 2016

Gezinsuitbreiding

Natuurlijk weet iedereen al dat we kleine poezies in huis hebben, maar.......we hebben nog meer gezinsuitbreiding...

Tot nu toe was het maar 1x gelukt in al de jaren dat we kanaries hebben, maar nu is het dan toch zover......er is een eitje uitgebroed, het kuiken is gegroeid en afgelopen dinsdag heeft het de grote sprong uit het nest gewaagd. Natuurlijk moet hij nog wat groeien en vooral zijn staartje moet zich nog verder ontwikkelen, maar hij kan al vliegen. Hij vliegt al op de stokjes en hij ziet er echt goed uit.

Eerder werden er wel eens eitjes uitgebroed maar snapten  de ouders niet dat ze de kuikentjes
moesten voeren. Dat overleefden die kuikentjes natuurlijk niet. Er worden zowiezo ook al vaak eitjes uit de legnestjes gegooid, dus het feit dat er nu is gebroed én dat de ouders snappen dat het kuiken gevoerd moest worden is echt super.


Bijschrift toevoegen
Vanaf nu hebben we dus 5 kanaries! Moeder kanarie had gelijk alweer een nieuw eitje gelegd maar dat is vanmiddag weer uit het nest gegooid. Ik hoorde vanmiddag van de man waar we een nieuwe volière hebben besteld dat dat komt dat we open legnestjes hebben. Het ene paartje kanaries maakt het het ander paartje zo moeilijk mogelijk en gooit dus met eitjes en verstoord het broeden als het vrouwtje op het nest zit. We hebben dus ook maar gelijk 2 nieuwe legnestjes gekocht en die komen in de nieuwe volière te hangen die eind juli komt!!

De laatste foto is niet zo mooi maar ik moest door het gaas heen fotograferen en dit is het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten