woensdag 31 december 2014

Vuurwerk

Vandaag is het oudejaarsdag en er wordt in de buurt flink geknald met vuurwerk. Daar zagen we behoorlijk tegenop omdat Max altijd vreselijk bang is en het zou zo jammer zijn als Scooby dat over zou nemen.
Het is ook altijd heel zielig om te zien hoe bang Max dan is, hij voelde zich al dagen voor Oude jaar zo slecht, bibberend en steeds schrikken en weg willen rennen. `s Nachts hoorde we hem dan tegen de deur opspringen of naar boven de trap op om bij ons te zijn. Volgens Lex stond Max vannacht ook 1x in de slaapkamer, na een harde knal, maar dat heb ik niet gehoord...

Maar dit jaar verrast Max ons enorm. Er wordt al dagen geknald en Max blijft gewoon rustig. Zelfs als hij in de tuin is, is hij niet panisch. Ik zal niet zeggen dat hij het leuk vind, maar hij heeft absoluut niet dat hele angstige en Scooby is helemaal rustig. Die schrikt soms wel even maar hersteld zich dan ook gelijk weer.
Zou Max aanvoelen dat hij het goede voorbeeld moet geven aan Scooby? Rana en Keli waren ook nooit bang maar dat weerhield Max er niet van om wel heel bang te zijn... Wat het ook is; we zijn er natuurlijk heel blij mee want het is zo rot om je hond zo bang te zien. Zelf voel je dan ook elke klap omdat je weet dat Max er last van heeft. Lex en ik zijn allebei wel eens naar buiten gestormd om de jongeren in de straat te "vragen" te stoppen met die enorme klappen hier vlakbij.

Lex is net met Max en Scooby naar het bos geweest en daar kregen de honden de ultieme vuurwerk
test. Vlakbij het bos waren ze aan het karbiet schieten en dat geeft natuurlijk enorme knallen. Ze hebben het allebei fantastisch doorstaan. Zo zelfs dat een mevrouw in het bos er een opmerking over maakte tegen Lex omdat het haar opviel dat Max en Scooby allebei zo rustig waren. Top toch?!

We zijn dus trots op onze kanjers die nu alle twee uitgeteld liggen te slapen op de huiskamer vloer terwijl het geknal buiten gewoon door gaat en het hier binnen ook behoorlijk dondert door een heavy metal plaat in de Top 2000 ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten