vrijdag 12 december 2014

Het gaat hard

Scooby groeit hard. Hij kwam met ong 3 kg en nu weegt hij al dik 6 kg. Hij eet ook als een wolf en daar moeten we dan ook nog wel even mee aan de slag. Meneer valt op zijn brokken aan en hij zal moeten leren dat hij eerst moet zitten en wachten totdat hij "toe maar" hoort voordat hij mag eten. Ik ben daar al druk mee aan het oefenen en dat gaat steeds beter.

Vanmorgen wilde Lex de lege bak van Scooby weg halen en toen vond Scooby het nodig om naar Lex te grommen. Dat gaan we natuurlijk niet accepteren. Scooby zal moeten leren dat zijn baasjes met zijn eten mogen doen wat zij willen en niet wat hij wil. We hebben al gemerkt dat Scooby best een beetje een dominant mannetje kan zijn en daar zullen we dus alert op moeten zijn.'
Ook van Max krijgt hij regelmatig een snauw als hij over de grens van Max heen gaat. Dat is goed. Max is de oudste en dus de baas en Scooby zal zijn "honden manieren" wel van Max leren.

Verder gaat het super met Scooby. Hij is een heel blij hondje en hij leert super snel. Hij wil heel graag dingen voor ons doen en is ook nog zo slim dat hij alles heel snel oppakt. Dat betekend dus dat we heel consequent moeten zijn want hij heeft ook feilloos in de gaten waar hij mee weg kan komen.

De zindelijkheid gaat ook steeds beter. Als hij moet poepen dan blaft hij bij de achterdeur, dus dat is al helemaal top. Voor plassen is hij wat makkelijker en als het hem zo uitkomt dan plast hij gewoon n de kamer. Meestal zijn we er al voor die tijd met hem naar buiten geweest en dan plast hij keurig. Maar soms zijn we net te laat en dan doet hij het gewoon binnen zonder een waarschuwing zoals wanneer hij moet poepen. We hebben ook al de gaten dat Scooby een hekel heeft aan slecht weer want dan kost het moeite om hem te latten plassen/poepen. Hij kiest er dan voor om onder de carport zijn behoefte te doen en ach...dat mag dan ook wel hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten