zaterdag 29 november 2014

Het gaat goed met Scooby

Scooby is zo`n leuk ventje! We genieten enorm van zijn vrolijke en speelse karakter. ook met Max is hij helemaal vriendjes al geeft Max wel duidelijk aan dat hij niet altijd zin heeft in de spelletjes van Scooby. Max is natuurlijk toch ook een stuk ouder dan Scooby en dus is hij duidelijk minder speels dan Scooby.
Scooby vind het ook heerlijk om tegen Max aan te kruipen om te slapen. Max vind dat meestal ook wel prima en het is een heel vertederend plaatje om die kleine Scooby naast de grote Max te zien liggen.

Afgelopen zondag is Scooby samen met Lex begonnen met de puppy cursus. Natuurlijk heel spannend voor ons allemaal maar ook hier liet Scooby zien een stabiel mannetje te zijn. Er werd geoefend met vuurwerk en dat deed Scooby helemaal niets. Hij bleef gewoon rustig naast Lex zitten en leek het eerder leuk dan eng te vinden.

Het commando "zit" gaat al best heel goed met Scooby maar het lopen aan de lijn leverde wat meer
problemen op. Scooby ging gewoon lekker op zijn kont zitten en verzette geen stap meer. Hij zat duidelijk te wachten totdat hij wat lekkers zou krijgen en dus kreeg Lex wat aanwijzingen van de "juf" om dit gedrag te doorbreken. Het is soms moeilijk om streng te zijn tegen zo`n klein ventje, maar het moet wel. Scooby is buitengewoon slim en hij weet a goed wat hij wil en niet wil. Consequent blijven is bij dit ras een eerste vereiste. Dat hadden we  al gehoord, maar dat laat Scooby ook duidelijk zien. Maar...als we alles maar leuk maken dan doet Scooby graag mee.
In de afgelopen week heeft Lex verder geoefend met "zit en blijf" en Scooby pakt dat heel goed op. Morgen weer naar cursus en eens kijken of hij het daar dan ook goed laat zien.

We proberen ook steeds wat nieuws toe te voegen aan de ervaringen van Scooby. We zijn deze week naar de Intratuin geweest zodat hij kennis kon maken met veel mensen. Dit ging heel goed. Hij heeft ook lekker in het winkelkarretje gezeten en onder ging alle drukte heel rustig. We hadden ook veel bekijks want iedereen vind zo`n puppy schattig om te zien. Daarna is Scooby dan wel heel moe, maar dat geeft niets. Hier thuis krijgt hij tijd om bij te komen. Ook het wennen aan Luuk en Sarah gaat heel goed. Luuk is helemaal niet bang en vind Scooby heel leuk. Het is leuk om te zien dat het andersom ook zo is!
Ook worden de rondjes die we lopen al wat groter zodat hij steeds meer aan het verkeer gewend raakt.

Voor komende week staan een bezoek aan een restaurant, wandelen in het wandelwagentje en een bezoek aan het winkelcentrum gepland. Het is de bedoeling dat Scooby zo aan alles gewend raakt dat we hem overal mee naar toe kunnen nemen. Het oefenen in het meerijden in de auto is dus belangrijk en ook dat gaat steeds beter.

We zijn al dik tevreden hoe het gaat met Scooby, maar....er is nog een hoop te leren samen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten