zondag 26 oktober 2014

Saai in huis

De kittens van Ayla zijn vertrokken en dat is saai. We missen de streken van de kleintjes en alle opwinding die ze in huis brachten. Er was altijd wel wat te lachen met die kleine druktemakers om ons heen en nu zijn "alleen" Fynn, Suus en Ayla er nog.

Faya( Odda) en Jack( Hemnes) zijn opgehaald door hun nieuwe mensen en Ruby(Tarva) zijn we gisteren weg wezen brengen. Van zowel Jack als van Faya kreeg ik gelijk al leuke foto`s en een positief verhaaltje en bij Ruby hebben we zelf kunnen zien hoe ze haar intrek nam in haar nieuwe thuis.

Jack
Jack is komen wonen in een huis waar nog geen ander kat was, dus dat is eigenlijk het makkelijkst. Je gaat als nieuwkomer lekker de boel om je heen ontdekken en er is allerlei katten speelgoed en dat is allemaal voor jou. Verder zijn er dan nog leuke mensen die helemaal gek op je zijn omdat je er zo lief uitziet en je mensen aan het lachen maakt.....wat wil je als kleine poes nog meer.

Bij Faya zijn er al twee poezen in huis- een Siamees en een half Siamees- en daar moet je als klein nieuwkomer dus ook nog wennen aan twee grote katten die daar al helemaal hun plekje hebben en jou als indringer zien. Dat maakt het wel extra moeilijk. Je kunt dan wel dapper rond lopen en alles ontdekken....je bent toch op je hoede wat die vreemde katten zullen gaan doen én...of ze het wel pikken dat je hun speelgoed inpikt en hun lekkere slaapplaatsjes. Maar meestal went dit ook vrij snel en hopelijk ontdekken de twee grote katten snel dat je ook heel leuk bent om mee te spelen en dat je het ook heerlijk vind om verzorgt te worden.

Ruby
Ruby( Tarva) hebben we zelf weg gebracht naar Hellevoetsluis en dat was dus best een autorit. Ik had haar in een mandje op schoot maar al vrij snel kwam ze daaruit en de rest van de reis heeft ze op mijn schoot door gebracht. Soms wilde ze mijn schoot wel af maar dat mocht niet en dus heeft ze naar buiten zitten/staan te kijken en al het gekriebel om haar gerust te stellen kon ze zeer waarderen. Na ander half uur waren we bij haar nieuwe thuis en dat was natuurlijk ook spannend. De voetzooltjes van Ruby waren helemaal nat van het zweten en dat was absoluut van de spanning.

Binnen ging ze al gelijk op onderzoek uit en werd al het speelgoed goed bekeken. Dat er nog een ander Abessijn poes was, drong nog niet gelijk bij haar door. Later zat ze lekker bij mij op schoot alles te bekijken en vervolgens wandelde ze maar eens even over de salon tafel. Toen ze weer op de bank kwam ging ze lekker tegen haar "nieuwe mens"aanliggen, dus dat was al een heel goed teken.
Daarna ging ze de klimpaal onderzoeken en dat beviel haar goed. Door de gaten naar binnen en uiteindelijk helemaal bovenop waar ze alles eens rustig in zich op kon nemen.
Aziza- de abessijn poes- had wat meer moeite met deze kleine indringer en is in de bijkeuken op het raamkozijn gaan zitten. Net doen alsof zo`n klein indringertje er niet is, is de beste strategie voor sommige poezen. Ik herken dat van hier thuis ook wel. Net doen alsof zo`n hummel er niet is en dan een paar dagen later ineens doen alsof het er altijd is geweest.

Het begin van alle drie, in hun nieuw thuis, is dus goed verlopen en nu even afwachten en dan hopen dat de berichten alleen maar beter worden; dat er vriendschap is gesloten met de andere poezen n huis. Maar....dat komt vast goed, daar heb ik vertrouwen in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten