maandag 13 oktober 2014

Het is gelukt!!

We hebben een pup gevonden; een schapendoes reutje van 3 weken. Helemaal in Twijzelerheide- Friesland.
We zijn zaterdag gaan kijken bij kennel "Fan é Wâldblaffers". Hoewel de honden in kennels worden gehouden- de mensen wonen in een ieniemienie huisje waren alle honden erg sociaal en de fokkers zeer deskundig en enthousiast over hun honden. We hebben vader en moeder hond gezien en die waren heelvriendelijk. Wat ons ook erg opviel was dat alles zo ontzettend schoon was. Ik heb huizen gezien van fokkers die minder schoon zijn dan hier de kennels. De mensen zijn ook ontzettend veel buiten bij de honden en maakte dat het ons zoveel vertrouwen gaf dat we een pupje hebben besproken. We mochten kiezen uit 5 reutjes van een nest van 11 pups. Echt een ongelofelijk groot nest voor een kleine hond als de schapendoes. Het is ook nog de moeder haar eerste nest, maar ze doet het fantastisch!

Het nest van onze pup
Twee teefjes en 3 reutjes waren al besproken en 1 reutje was een stuk kleiner dan zijn broertjes en zusjes. Hij was dus nog niet beschikbaar omdat de fokker eerst wil zien of hij zich ook goed genoeg ontwikkeld.
Zitten we daar naast zo`n nest met 5 kleine hondjes om een keus te maken. Waarop we dat moesten doen......?? Ze waren allemaal dezelfde kleur; blauw schimmel, maar de tekening is natuurlijk wel anders. Uiteindelijk hebben het reutje met het meest brede koppie gekozen omdat we bij de Witte herders ook altijd hebben gehouden van forse reuen en een heel iel reutje zou wel heel erg afsteken bij Max:-)
Voorlopig moeten we dus nog wel een poos wachten want het reutje is geboren op 20 september en hij moet minstens 7 weken zijn voordat hij mag verhuizen. Omdat het zo`n eind weg is gaan we over 2 a 3 weken pas weer een keer kijken en daarna mag hij dan al vrij snel verhuizen.
We hebben er echt zo veel zin in:-)

Ik ben me gelijk ook aan het oriënteren op een puppycursus want hoewel dit niet onze eerste pup is, lijkt het ons toch belangrijk dat hij, en wij, weer een keer alle basis oefeningen leren. De pup moet ook leren "hond" te zijn zonder de bescherming van Max en dus is een cursus heel goed voor hem. Ook zullen gaan wandelen zonder Max want ik weet zeker dat Max een enorme beschermingsdrang heeft naar de pup. Max is zo gek op kleine beestjes en mensjes.... Vorige week waren Luuk en Sarah hier en toen Sarah in de wagen ging huilen stond Max gelijk naast de kinderwagen. Kijkend naar mij met een blik; moet jij hier niet iets aan doen?!!
Wat zal Max blij zijn met een nieuw maatje naast hem in huis. Jammer dat we het hem nog niet kunnen vertellen want volgens ons voelt hij zich nog steeds een beetje alleen, al is hij niet meer zo "verdrietig"als de eerste dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten