maandag 27 februari 2012

heerlijk gewandeld met Luna

Luna is een dochter van Keli en Bandit en ong. twee en half jaar oud. Zij woont met haar baasjes in Den Bosch en zij is één van de pups van Keli die we nog geregeld zien. Ferd en Sylvia zijn trouwe gasten op onze `Kernhem-dag` die we altijd in september houden en ong 1x per jaar komen zij onze kant op of gaan wij, met grote broer Max, hun kant op om lekker samen te wandelen.
Voor wie het niet weet; de Kernhemdag houden we altijd 1x per jaar- in september- op de hei hier vlakbij en dan nodigen we alle pups van Keli, met hun baasjes natuurlijk, uit en ook de reuen die de vader zijn van deze kanjers.
Ferd, Sylvia en Luna kwamen onze kant op, met voor bij de koffie en thee, heerlijke Bossche bollen. Daarvoor onze hartelijke dank want die zijn zo ontzettend lekker.
In het begin was Keli zo vervelend tegen Luna dat ik haar eerst maar een poosje in de achterkamer heb gezet zodat ze even kon `overdenken` hoe met een gast om te gaan. Daarna had ze duidelijk meer ontzag voor ons en luisterde ze beter als we haar waarschuwde Luna niet de hele tijd `op de huid` te zitten. Helaas had Luna toen al een wondje op haar koppie opgelopen door Keli`s dominante gedrag. Luna is helemaal idolaat van haar grote broer Max en die heeft af en toe wel even genoeg van Luna`s opdringerigheid, maar hij kan ook heel lief alle aandacht, uitdagerij en het gelik van Luna accepteren. Heus wel lief zo`n klein zusje, maar als grote broer laat je dat natuurlijk niet altijd zien, niet stoer!!
Na de koffie-thee zijn we naar het bos gelopen en daar hebben we een heerlijke wandeling met de 3 witte viervoeters gemaakt. De onderlinge contacten van Keli, Max en Luna zijn dan veel meer relaxt want we zijn buiten, met veel meer ruimte en niet meer in het territorium van Keli en Max. Heerlijk weer, blije honden, gezellig kletsen, wat wil een mens nog meer op een zondag middag!In het bos heeft Luna van Keli en Max geleerd dat er soms in bomen water blijft staan als het heeft geregend. Onderin, tussen het begin van de takken, vormt zich vaak een natuurlijk kommetje en daar staat dan water in. Keli en Max weten in het bos precies de bomen waar dit vaak zo is. Luna moest eerst eens even kijken waar Max en Keli nou zo druk mee bezig waren, maar heeft nu ook door dat het heerlijk kan zijn om zo`n kommetje op te zoeken en alvast je dorst te kunnen lessen voordat je thuis bent.
Na afloop thuis waren de honden best moe maar er werd nog niet rustig geslapen, daarvoor hielden Luna en Keli elkaar te veel in de gaten, maar Keli accepteerde Luna`s aanwezigheid in huis gelukkig wel veel meer. Keli kan echt een bitch zijn en dan moeten wij haar laten zien dat wij wel bepalen wie er in huis is en dat zij dat niet zelfstandig hoeft te regelen.
Pas toen Ferd, Sylvia en Luna weer waren vertrokken konden Keli en Max zich over geven aan hun vermoeidheid en zijn ze beide heerlijk in slaap gevallen.
Luna zal thuis ook best moe zijn geweest en die heeft ws. al op de weg naar Den Bosch heerlijk liggen slapen in de auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten