woensdag 16 juni 2021

Bulletje en Blauwtje....


Dat waren de namen van de kittens tijdens de zorgelijk periode rondom de kittens, maar vanaf noemen we ze gewoon Miyak en Camaro want dat verdienen ze. Ze zijn nu namelijk gewone kittens die hun wereld aan het ontdekken zijn vanuit hun "kist". 

Vorige week heb ik ze naar beneden verhuisd omdat ze lieten zien dat ze het zonder medicijnen ook goed bleven doen. Het werd tijd om ze een groter verblijf te geven en ze te laten kennis maken met het leven beneden met alle geluiden daar. Natuurlijk komen dan ook de andere katten in beeld en af en toe komt er een hondenkop over de rand van de kist hangen. 

Beide mannen zijn nog klein voor hun leeftijd en ook hun ontwikkeling loopt nog een week achter maar het is wel duidelijk dat ze niet verder achterop raken maar echt goed groeien en steeds meer gaan ondernemen. Het is zo gezellig om ze naast de bank te hebben staan. Kunnen ze je met hun eigenwijze koppies zo grappig aankijken. Normaal zouden ze rond deze tijd uit de kist komen rollen maar ik verwacht dat dat over een weekje gaat gebeuren. Wel fijn hoor, dat ze nog even wachten, met zo`n wit klein monstertje wat hier rond loopt. Flicka is erg gericht op de katten en rent ze regelmatig achterna. Met zulke klein hummels als Miyak en Camaro moet ik daar niet aan denken. In de deuropening van de huiskamer zit een hekje zodat Flicka niet zomaar de kamer in kan rennen en de katten een goeie ontsnap mogelijkheid hebben.Zo weet ik zeker dat ze niet op een onbewaakt moment in de kamer gaat zitten plassen( daar hebben we het voor gemonteerd), maar het is dus gelijk een beveiliging voor de katten en kittens.

Ondertussen leert Flicka een hoop over de omgang met katten. Bibi lijkt krols te worden en ze zoekt Flicka steeds op om tegenaan te kroelen. Dat vind Flicka geweldig maar als ze te enthousiast wordt krijgt ze klappen van Bibi. Zo grappig om te zien hoe een "voorzichtige" poes als Bibi een held wordt door het hebben van kittens. Ook heb ik gezien dat Flicka een flinke pets kreeg, op haar kop, van Pebbles. Flicka rende piepend weg, dus het was raak haha En dan Flicka en Iejoor.....dat worden vrienden! Ze zoeken elkaar op en we zien ze echt samen spelen en ontdekken hoe dat het beste gaat samen. Zo geweldig leuk om te zien. Een heel goed leerproces voor Flicka en ik hoop dat ze wat manieren heeft geleerd voordat ze de kittens tegen gaat komen. Maar dat komt goed hoor.....ik houd ze echt wel in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten