dinsdag 9 mei 2017

Lizzy en haar date

Sinds zaterdag is Lizzy in Drenthe "op date"met een prachtige bonte hengst genaamd Noakin van `t Sterrenbornehof.

Dat is vast een verrassing voor jullie en eerlijk gezegd is het ook idee wat zeer snel werd geboren want ik had me juist voor genomen om verstandig te zijn en GEEN veulen te willen fokken.
Een paar weken geleden zag ik op Facebook een mooie Tinker hengst die ter dekking staat bij de stal waar ik Lizzy heb gekocht. Ik vond hem heel mooi en dat vertelde ik op stal tegen Astrid. Maar zoals ik al zei; ik zei erbij dat ik verstandig ben en geen veulentje ga fokken. Ook Astrid beaamde dat dat een verstandig idee was en dat zij ook geen veulentje wilde fokken....... Er moet dus iets zijn gebeurt want ook Marre van Astrid is naar dezelfde hengst als Lizzy.

Toen Astrid op die ochtend thuis kwam van stal zei Mario tot haar verbazing dat het misschien wel leuk zou zijn om weer eens een veulentje te fokken met Marre...... Dus ik kreeg een berichtje dat zij dat wel graag wilde doen en toen zei ik:,,ik doe mee!"Echt geen ruggengraat heb ik.....ik stap gelijk van mijn verstandige gedachte af en ook ik werd enthousiast.

De keus van een hengst heb ik aan Astrid over gelaten omdat zij er veel meer kijk op heeft en het leek
ons heel handig om samen naar dezelfde hengst te gaan. Noakin is een bonte hengst die altijd bonte veulens geeft. Dat is bij Lizzy niet zo verwonderlijk want zij is zelf ook bont, maar bij Marre wel want zij is een Fries( en Friezen zijn altijd zwart). Hoe leuk zal het zijn als er volgend jaar 2 bonte veulentjes door de wei huppelen met dezelfde vader. Natuurlijk moet het dan ook nog lukken om beide merries drachtig te krijgen. Omdat de kans op een dracht groter is bij een natuurlijke dekking tov KI heeft Astrid Noakin mede uitgezocht omdat hij natuurlijk dekt.

We zijn dus gelijk gaan kijken of we het vrachtwagentje weer konden huren waarmee we Lizzy hebben opgehaald maar helaas kon dat pas eind mei. Toen Astrid de eigenaar van de hengst daarover belde bood hij aan om de dames te komen halen met zijn trailer. En zo komt het dus dat Lizzy en Marre zaterdag zijn opgehaald en nu logeren in Orvelte op de boerderij van Albert.
Aanstaande donderdag gaan Astrid en ik naar Orvelte om bij de dames te kijken en Noakin in het echt te zien.

Het fijne is dat Astrid en ik- hopelijk- samen een veulen verwachten. Ik kan dan "meeliften" op de kennis van Astrid want voor haar wordt het haar 4e veulen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten