maandag 29 mei 2017

Het duurt wat langer....

Ik schreef heel optimistisch dat Lizzy was gedekt maar helaas twijfelde de hengst eigenaar of ze wel drachtig was geworden want ze bleef hengstig. Afgelopen zaterdag had ik contact over Lizzy en wederom was de dierenarts geweest om te voelen hoe het ervoor stond. De dierenarts voelde "het ei" nog zitten en dus was Noakin nog niet klaar met dekken. Gelukkig dat er zo serieus mee om wordt gegaan want nu ik er aan ben begonnen wil ik ook echt wel een veulentje.

Vanmorgen was er weer contact. Ws is het gelukt bij Lizzy want ze heeft weinig interesse meer in de hengst. Dat zou natuurlijk super zijn als daar het begin zou zijn van 11 maanden dracht, maar.....ws heeft Marre( de Friese merrie van Astrid) ook niet opgenomen want zij lijkt weer hengstig te gaan worden. Nu blijven de dames nog langer in Drenthe want nu moet er eerst duidelijk zijn of Marre opnieuw gedekt moet worden.

Eigenlijk een beetje een geluk bij een ongeluk dat Lizzy niet opschoot want daardoor zijn de dames nog in Drenthe en kan Marre makkelijk opnieuw gedekt worden. Stel je voor dat ze alweer terug waren op stal dan had Marre opnieuw naar de hengst gemoeten met een hoop extra kosten tot gevolg. Nu blijft Lizzy dus nog een poosje daar voor Marre, waar Marre eerst wat langer daar bleef voor Lizzy.
We zijn van plan om deze week nog een keer naar Orvelte te gaan om te kijken hoe onze dames er bij staan :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten