zondag 25 oktober 2015

Olle

Olle heeft zijn plekje hier -bijna- helemaal gevonden. Hij stoeit veel met Beer en ligt ook al bij Noes of Floor te slapen. Suus en Fiep zijn nog een beetje snibbig tegen hem en willen hem graag duidelijk maken dat hij de jongste is van het spul en dat hij zich dus heus niets hoeft te verbeelden. Aan Max en Scooby is hij ook al helemaal gewend. Na 2 dagen liep hij voorzichtig langs ze en nu schrikt en blaast hij alleen nog maar als Max of Scooby ineens beweegt als hij langs loopt. Vooral Scooby kan heel opdringerig zijn naar de katten en Olle moet nog even leren van zich af te meppen ;-)
Olle

Olle is een veel meer bescheiden mannetje dan Beer. Beer is echt een ondeugd die Scooby flink uit kan dagen. Ook is Beer vaak aan het stoeien met de andere poezen. Als we ergens heen lopen(keuken, wc, kattenkamer....) Beer loopt altijd mee. Zo gauw we gaat zitten komt hij bij ons op schoot.
Olle daarentegen is vaak wat onzichtbaar. Hij komt langzaamaan wel wat vaker bij ons op de bank liggen en zijn grote vriend is...Beer. Samen kunnen deze jonge mannetjes enorm stoeien. Iets wat we van Beer al heel gewoon vinden maar dat Olle ook zo lekker kan stoeien met Beer vinden we geweldig om te zien.

De voorbereidingen voor het katerverblijf zijn gemaakt. Er is het eea aan materiaal in huis om de wanden goed afneembaar te maken en ws begint onze schoonzoon eind van deze week aan de vloer. Die wordt helemaal glad gemaakt zodat ook de vloer goed af te nemen is. Zeker in het katerverblijf moet alles goed schoon te maken zijn ivm het sproeien van de heren.

Beer
Ik heb net een nieuwe, grote krabpaal besteld voor in het nieuwe verblijf maar verder hebben we alle spulletjes, mandjes ed wel. ook komt er een tweede buitenren, deze voor de katers, en ook daar moet ik dan een leuk speelparadijs van maken als die af is. Voorlopig zijn Olle en Beer nog niet aan hun verhuizing naar het katerverblijf toe. ze mogen eerst nog lekker dollen in huis met de andere katten. Omdat ze samen in het katerverblijf komen is het zo fijn om te zien dat ze het samen zo goed kunnen vinden. Dat is precies waarom ik twee katers van dezelfde leeftijd in huis wilden hebben; nu groeien ze samen op en zijn ze elkaars maatje als ze apart zitten.

De bedoeling is dat Beer en Olle een jaar of 3 als dekkater intact blijven( net als ik met Fynn heb gedaan). Daarna worden ze gecastreerd en mogen ze lekker in huis gaan leven. Dan hebben ze genoeg bijgedragen aan het Somali volkje en mogen ze verder gaan genieten van een leven in een gezellig en warm thuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten