maandag 13 juli 2015

Kittens, kittens, kittens

Het gaat ontzettend goed met de kittens van Fynn en Suus. Suus moedert weer zoals we van haar
kennen. De kittens groeien als kool en aan de doos hoef ik niets te doen. Suus houdt alles zo schoon dat ik geen enkel plasje of poepje in de doos vindt. Voor wie dat niet weet....moeder eet alles op om het nest schoon te houden. als ze het buikje van een kitten likt masseert ze de ontlasting en de pasjes eruit en dat eet/likt ze dan meteen op. Een fantastische manier van de natuur om t zorgen dat niemand het nest ruikt doordat het vervuilt!
Het verschonen van de handdoeken in de doos is dus niet nodig als Suus moedert. Niet alle poezen moeders hier in huis waren zo schoon hoor; Suus is echt een mega moeder en ik ben dan ook weer zo trots op haar.
De geboorte gewichtjes zijn flink gegroeid in de week die ze nu oud zijn. Vooral het sorrel poesje heeft flink ingehaald. Zij woog 87 gram bij de geboorte maar nu is ze al over de 200 gram heen! Het wildkleur poesje was het grootst bij de geboorte maar zij is nu de kleinste van de drie. Maar dat scheelt maar weinig hoor; alle drie de kittens groeien prima.

Ze hebben ook hun namen gekregen. Het thema is deze keer; De Zwarte hengst!
Prachtige reeks boekjes en er zijn ook films van. Toen ik een film keek kreeg ik inspiratie voor deze mooie namen;
Het sorrel poesje heet Neera( en op verzoek van de nieuwe eigenaar komt daar Kira achter te staan).
Het wildkleur poesje heet Jinah
Het katertje heet Masour


Layka met haar kittens
Ondertussen is ook het nestje van Layka en Fynn geboren. Layka is het poesje waarvan we niet hadden verwacht dat ze gedekt was. Dat was echt niet waar want vannacht heeft Layka drie zwart zilveren kittens gekregen. Het zijn 2 poesjes en een katertje.
Layka heeft de bevalling heel goed gedaan en ze is trots op haar kleintjes!
We wensen Hilda en Freddie heel veel plezier van het eerste nestje van Layka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten