vrijdag 17 juli 2015

Fynn heeft het druk

Sinds woensdag avond hebben we weer een dame op bezoek bij Fynn. Zo weinig belangstelling als er was in zijn begin jaren als kater....zo veel belangstelling is er nu.
Dit keer gaat het om Lita, een fawn poesje van bijna 1 jaar oud. Ze heeft een opvallend mooie pluimstaart en haar houding zou je koninklijk mogen noemen. Als ze rechtop zit met haar koppie elegant omhoog, dan maakt ze indruk. Zo ook op Fynn. Lita was heel vrij toen ze hier kwam en de kattenkamer werd gelijk uitvoerig onderzocht. We hebben dus niet zo lang gewacht om Fynn er bij te doen want door het raam hadden ze al naar elkaar staan te flirten. Lita was amper onder de indruk en liet gelijk wel zien wat in Fynn te zien. We hadden dus een positief gevoel en haar mensen zijn met een gerust hart vertrokken.
Het is altijd afwachten wanneer er echt toenadering is en meestal zien we daar geen bewijzen van. Maar deze keer is het anders. Lex komt de kattenkamer in en maakt daar live een dekking mee. Missie geslaagd dus. Natuurlijk blijft Lita een paar dagen want ze zal vaker gedekt worden om de kans op slagen groter te laten zijn.
Uit deze combinatie zullen blauwe- en fawn Somali kittens geboren worden en natuurlijk zijn we dan ook weer heel benieuwd wat het gaat worden. Eerst maar eens afwachten of Lita ook drachtig is geworden, maar....Fynn heeft een reputatie hoog te houden; hij heet nog nooit een poes "leeg gelaten".
Morgen ochtend wordt Lita weer opgehaald. Daarna heeft Fynn nog 1 dekking te gaan; die van onze eigen Noes en dan zit zijn leven als dekkater er op.

Neera Kira of Bahir Dar
Omdat Lita bij Fynn in de kattenkamer is, staat de doos van Suus tijdelijk in de logeerkamer. Relaxt als Suus is maakte die kleine verhuizing haar niets uit en ze gaat door met het fantastisch verzorgen van haar kleintjes.
Masour of Bahir dar
We zien ze gewoon groeien. Elke ochtend als ik kom kijken lijken ze weer groter. Ze hebben hun oogjes en oortjes nu open en kruipen al door de hele doos en ik zag zelfs al dat er een beetje gespeeld werd tussen de twee zusjes. Ongelofelijk hoe hard dat kleine spul zich ontwikkeld en heerlijk om dat weer van zo dichtbij mee te mogen maken!
Ondertussen is er ook belangstelling voor het wildkleur poesje; Jinah. De fokker van Suus vroeg op Facebook om een wildkleur poesje wat beschikbaar is en dus heb ik gereageerd. Hoe leuk zou het zijn als een dochter van Suus- een poes door haar gefokt- weer terug zou keren naar zweden! We wachten het af want ze is de stamboom en de foto`s nog aan het bekijken.
Jinah of Bahir Dar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten