donderdag 24 februari 2011

Konijnen ellende....

Tja.......iedereen zal zich wel weer een "rotje" gaan lachen, maar het is weer wat met het konijnenpension. Er zijn maar 2 dwerg konijntjes aan het logeren, maar.....wat kunnen die voor een ellende zorgen zeg. Het zijn 2 ongecastreerde mannetjes met de lente in hun bol. Ze zitten dus constant achter elkaar aan en er wordt ook druk gedekt. Ik hoef ws. niet uit te leggen wat dat voor resultaat geeft, hoe ze eruit zien en hoe ze ruiken..........
Door al dat gejaag achter elkaar aan was het erg onrustig in het hok. Ook werd er flink gestampt want ze waren het er allebei niet mee eens dat de ander ze wilde dekken. Kortom, het was een lawaai vanjewelste in het hok en dat ging natuurlijk `s nachts ook heftig door. De eerste nacht hadden alleen Lex en ik daar last van, maar de volgende nacht waren Bas en Samenda hier en Bas zijn kamer ligt pal naast het pension. Drie maal raden.....Bas woest zijn bed uit...of we er wat aan wilden doen anders deed hij het wel! Stoom uit zijn oren.
Dus wij het bed uit en de oplossing leek; de twee konijnen in het hok van onze eigen cavia`s- de grond is daar met stenen en dat klinkt niet zo als hout, was ons idee. Alles verhuisd, zie je het voor je; pikkedonker buiten en daar sluipen wij zo zacht mogelijk rond, snel aangekleed, haren op stand gevaarlijk; luid piepende cavia`s die ineens worden gegrepen om te verhuizen......dus......de buurvrouw voor het raam want die hoorde "onraad".
Terug in bed hoorden we nog gestamp, maar wel veel minder:-)
De volgende dag staat de buurvrouw op de stoep want ze heeft de hele nacht niet kunnen slapen van lawaai makende konijnen grrrrrrrrrrrrr Gelukkig is ze niet boos, maar ik beloof haar natuurlijk wel dat ze de komende nachten geen last meer zullen hebben van deze konijnen. De buurman was er nl. ook wakker van geworden en hij hoort NOOIT wat....
Je kunt je voorstellen dat er druk overleg is gepleegd tussen Lex en mij en ook daar ga ik niet verder op in. Laat ik zeggen dat dit overleg enigszins verhit plaats vond.
Nu zitten onze cavia`s weer in hun eigen hok en dus hebben de buren weer rust. De konijnen zitten weer in het pension, maar nu op de grond voor de hokken. Dat zijn nl. ook stenen en daarop hoor je het gestamp niet. Ze kunnen ook niet tegen de houten hokken stampen want die zijn helemaal behangen met dekens. Ze hebben nu de ruimte en ze kunnen elkaar daardoor ontwijken waardoor het gestamp zowiezo minder is geworden. Ze blijken wel enorm hoog te kunnen springen dus elke afzetting die Lex wilde maken om hun ruimte wat te beperken( het wordt nl. vreselijk vies doordat ze tegen die dekens sproeien ed.) wordt met gemak overwonnen. Nu zitten we dus met 2 vies uitziende, stinkende, tevreden konijnen die heerlijk lopen rond te rennen en dat allemaal voor 3 euro pensiongeld pk per dag:-))

De afspraak tussen Lex en mij is dat deze konijnen niet meer mogen komen tenzij ze zijn gecastreerd en dan moeten ze eerst komen proef logeren. Je kunt toch van te voren nooit vermoeden dat twee konijntjes zo veel overlast kunnen geven, je `s nachts uit je bed kunnen halen, dat je buurvrouw op de stoep staat en dat het "een klein beetje stress" op zou leveren tussen Lex en mij??!!Op zo`n moment worden er `s nachts gesprekken gevoerd of dit het allemaal wel waard is. Ook wordt me dan iedere keer gevraagd waarom hij( Lex dus) niet gewoon op een vrouw is gevallen die niet van dieren houdt. Gelukkig komt daar steeds weer achteraan dat hij houdt van deze gekke vrouw( ik dus)

2 opmerkingen:

  1. Je hebt wel een hobby zeg. Nu weer een positief verhaal?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Martin, Ik zal mijn best doen. Ik heb het nl. nog niet gehad over een krolse poes die ons `s nachts uit onze slaap houd, waardoor Max beneden ook onrustig wordt en gaat lopen springen tegen de deur....
    Maar..ik zal schrijven over mijn eerste ervaringen van een buitenrit met Dublin....Daar werd ik blij van:-)
    Groetjes Marjon

    BeantwoordenVerwijderen