donderdag 1 april 2021

Leyka

Bij het bezoek aan de dierenarts in Ede was Leyka ook mee. Haar lopen gaat hard achteruit en ik wilde graag dat een vertrouwde dierenarts naar haar zou kijken. 


Conclusie is dat Leyka last heeft van spierzwakte en dat heeft alles te maken met haar leeftijd( ze wordt in juni 13 jaar en dat is oud voor een Witte herder). De dierenarts was blij te horen dat ik de pijnstillers al had uitgeprobeerd en dus heeft Leyka vanf dat moment elke dag een pijnstiller. Ook heeft ze een steroidenspuit gekregen om te kijken of haar speieren daardoor wat sterker worden.

Ondertussen zijn we 3 weken verder en zeker in het begin zagen we dat ze wat meer kracht kreeg. Ze liep wat harder en rent af en toe een eindje met Jente mee. Maar ook daar raken wij natuurlijk aan gewend en dus valt het toch vooral op hoe moeizaam het lopen gaat. Maar morgen krijgt ze een tweede injectie en wie weet geeft dat nog wat extra kracht. Wat blijft is haar levenslust en dat maakt het de moeite waard om door te gaan met haar. Ze speelt nog steeds leuk met Jente en het is zo leuk om te zien hoe beide dames een manier hebben gevonden waarbij Leyka ligt en Jente afwisselend om Leyka heen loopt of er naast ligt....en dan maar "bekvechten" haha

Voor Leyka hebben we allemaal vloerkleden neer gelegd zodat ze minder uitglijdt. Het is super om te zien hoe ze daar gebruik van maakt. Als ze onderuit is gegleden schuift ze naar het kleed zodat ze makkelijker kan opstaan. Ook zien we haar bewust van kleed op kleed stappen. Ze is gewoon een heel slimme hond met een sterke drang om te genieten van het leven.


Ondertussen zijn we in afgwachting van de Witte herder pup die hopelijk in het Paasweekend wordt geboren. Ontzettend spannend natuurlijk hoeveel er geboren gaan worden, maar vooral of er dan een teefje voor ons bij is.

Hierboven de moeder van het komende nest!

Haar naam is in ieder geval al bedacht; ze gaat Ziva heten!

En dit is de vader van het komende nest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten