zondag 31 mei 2015

Schema

Gewoon om even een idee te geven wat voor instructies Amy allemaal krijgt als ze op onze beestjes past. Gelukkig weet ik zeker dat dat helemaal goed gaat komen, dus we gaan met een gerust hart op vakantie!

Dierverzorging
Honden
Scooby en Max zijn in de gang als je er niet bent en Scooby is dan in zijn bench. Altijd als hij de bench in gaat mag je hem een paar gekleurde hondenkoekjes geven( staan op de broodtrommel).
In de nacht is Max bang ergens van. We denken van de geluiden van Noes en Fiep in de huiskamer. Hij komt dan naar boven. We probeerde dit af te leren maar dat is-nog- niet gelukt. Hij gaat in de badkamer voor de buitendeur liggen op dat matje. Dat is prima. Scooby blijft er heel rustig onder. Ik zou je kamer deur dicht houden anders komt hij vast en zeker naast je bed liggen:-)
Scooby is zindelijk en moet ong 4 x naar buiten. Als hij onrustig rond begint te lopen of naar de deur gaat moet hij meestal wel plassen of poepen.
Scooby `s en Max `s morgens gelijk uitlaten als je uit bed komt. Scooby alleen uit de bench halen als hij stil is. Ook bij de trap af open alleen lopen als hij stil is want hij heeft de gewoonte om flink te willen piepen en dat hebben we hem bijna afgeleerd.
Max en Scooby eten allebei 2x per dag een bakje brokken; max 2x een vol bakje, Scooby 2x 3/4 bakje( bakje staat op de bakken met brokken in de kelder). Scooby eet uit die groene bak(naast de koelkast). Hij wil niet uit die ijzeren bak eten.... Max uit de grote ton boven aan de trap en Scooby uit de bak die bovenop de ton staat. Scooby gaat ook keurig zitten tot dat je zegt "toe maar".

Katten
Fynn en Suus zijn in de kattenkamer met Zaza, Fiep en Noes zijn in de huiskamer. Fynn mag niet uit de kattenkamer ivm piesen. Suus niet in de huiskamer maar Zaza mag je er wel gezellig bij halen.
`s avonds krijgen Suus, Fiep, Fynn,Noes en Zaza 1 blikje vlees. Blikjes in het kastje boven het aanrechtje(kattenkamer)Suus en Fynn in de kattenkamer en Noes en Fiep in de keuken op het aanrecht anders eten Max en Scooby het op. Blijf er maar bij want Scooby eet het zo van het aanrecht af als hij de kans krijgt ;-).
Emmer met eten onderin het kastje( kattenkamer). Kitten brokjes in de bruine kast( kattenkamer). Vers water en de kattenbakken elke dag.
Ik zag in de kattenbak van Suus en Fynn wat poep met bloed. Ik denk van Fynn. Als we terug zijn ga ik daarmee aan de slag.... Dat wordt weer dierenarts.....

Konijnen
Elke dag flinke pluk hooi en 1/4e schep brok. Schoon water. Zou je het konijnenhok na een dag of 5 een keer willen schoonmaken( alleen vieze plekken weg halen)? Nieuw zaagsel staat in het konijnenpension. Sleutel aan het haakje naast de achterdeur(met konijntje eraan)

Cavia`s
Elke dag flinke pluk hooi en bakje vol met brokjes( in de andere groene ton, naast de kliko)  Water hangt in het hok. Mocht je wat groente over hebben als je kookt dan lusten de cavia`s en konijnen dat heel graag( sla, komkommer, bloemkoolstronk, broccolistronk enz)

Vogels
Elke dag water controleren. Om de dag nieuw bakje voer.

Schilpadden
Handje voer uit beide emmertjes. Als de grote garnaaltjes op zijn 2 handjes uit het andere emmertje.
Planten

Zou je de planten binnen woensdag en zondag water willen geven? Ook in de gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten