dinsdag 5 mei 2015

Het gaat goed met Noes en Zaza

Het is ongelofelijk hoe goed het gaat met het oogje van Noes. Afgelopen donderdag was het derde ooglid- wat over het ooglid was gehecht- los gelaten en daardoor zagen we ineens weer een oog. En het leek ook nog een behoorlijk helder oog....
Ik moest vrijdag gelukkig op controle dus de dierenarts kon gelijk kijken wat ze van het oogje vond.
Wendy- de dierenarts die ook de operatie heeft gedaan- werd erg enthousiast van wat ze zag. Volgens haar is de verbetering boven verwachting. Er zit nog een flinke beschadiging op het oog en ook zit er nog een deukje in, maar toch was de vooruitgang duidelijk te zien. Dat waren dus goede berichten. Het oogje is nog niet genezen maar de ontsteking is er wel uit en dat is al heel wat. Verder hopen we dat de genezing zich verder zal door zetten en dan kan het oogje behouden blijven. Weliswaar met een litteken erop maar Noes heeft er toch nog zicht in en dat is geweldig goed nieuws.
We blijven het netjes 2 keer per dag zalven en dan hoop ik dat het bij de controle aanstaande vrijdag nog verder is verbeterd. Wat ben ik blij dat Wendy overleg heeft gehad met de specialist en dat Noes zo goed reageert op de behandeling. Het is vast in haar voordeel dat ze zo`n gezonde en jonge poes is!

Ondertussen gaat het met Zaza ook heel goed. ze kijkt met haar grote ogen helder de wereld in en ze ziet er gezond en tevreden uit. Zondag avond Suus het tijd dat Zaza ook eens bij ons op de bank kwam kijken. Suus liep een beetje onderzoekend rond en ze keek achter het kussen naast mij. Ik had al zo`n gevoel dat er wat zou gaan gebeuren en jawel hoor....een paar minuten later lag Zaza op de bank! Wat een bijzondere poes is Suus toch. ook dit kind moet weer kennis met ons maken.

Zaza heeft lekker op de bak rond gewaggeld en ook al lekker op schoot gezeten. Zo gaat ze al helemaal wennen aan aandacht van mensen. Ook Scooby liet zich natuurlijk gelijk zien. Hij wilde wel eens weten wat dat voor een grijs wezentje was. Hij heeft haar besnuffeld en Zaza reageerde vrij rustig. Zij heeft vanuit de bench natuurlijk al een beetje kunnen wennen aan de aanwezigheid van Max en Scooby. Zeker Scooby ligt soms voor de bench om te kijken wat Zaza aan het doen is.

Zaza heeft ook al in de kamer rond gehobbeld en ik weet niet of Suus haar uit de bench heeft gehaald of dat ze toch over het kartonnen wandje is geklommen maar dat probeer ik nog even tegen te houden. Ze is nog zo klein en ze is ook nog niet zindelijk. Ik wil eerst zeker weten dat ze weet hoe de kattenbak werkt voordat ze los in de kamer mag rond lopen. Eén dezer dagen zal ze ook wel mee gaan eten van de brokjes en meestal wordt dan het kattenbakje ook in gebruik genomen. Z
olang blijft ze nog lekker veilig in de bench!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten