woensdag 4 juli 2012

Steffi van Kernhem

Steffi van Kernhem is een dochter van onze Keli ( Akela van Hiemrod) samen met Beau (Crystal Moon`s Hurricane Beau). Bij een zo serieuze gelegenheid als fokken met onze honden even de officiele namen erbij:-)
Deze mooie en lieve dochter van Keli is uit het laatste nest van Keli in 2010. Haar eigenaren hebben altijd gezegd dat ze graag een nestje met Steffi zouden willen fokken en dat is er nu van gekomen. Steffi was echt net klaar met alle testen en shows toen ze een paar dagen terug loops werd. Eigenlijk was ze pas in augustus aan de beurt, maar net als haar mama die ook vaak te vroeg was, is Steffi nu dus al loops geworden. Gelukkig hadden haar baasjes al een mooie reu gezien op een show en op die show was ook al contact gelegd met die eigenaar en dus werden in allerijl de laatste dingen nog geregeld, toestemming gevraagd aan de ZWHVN( Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland) en alles is op tijd binnen om Steffi te laten dekken. Ik kreeg gisteren een berichtje dat Steffi op 7 juli naar BelgiĆ« vertrekt om daar gedekt te worden. Ze blijft daar een paar daagjes logeren tot dat HET is gebeurt en dan mag ze weer op gehaald worden en begint ook hier het spannende wachten tot dat er met 4 weken een echo gemaakt kan worden om te kijken of ze ook echt drachtig is.

Zo leuk; het eerste en enige kind van Keli wat verder gaat in de fok. Er was eerder sprake van een reu die door zou gaan als dekreu, maar dat is nooit zover gekomen, maar nu dus wel.....Een "van Kernhem" zet onze lijn voort. Zelf zijn we natuurlijk gestopt, maar straks komen er toch weer puppen met op hun stamboom als oma: Akela van Hiemrod en als mama Steffi van Kernhem.
Helemaal leuk dat Keli toch nog oma gaat worden. Je zult maar 38 kinderen hebben gekregen en nog helemaal geen kleinkinderen hebben.
Keli heeft in totaal 5 nesten gehad met daarin in totaal dus 38 pups. Dat is niet gering en ik ben benieuwd of Steffi ook grote nesten gaat krijgen en of ze net zo`n zorgzame moeder is als Keli. Ook wel spannend of Steffi wat meer teefjes gaat geven want Keli heeft van al die pups maar 6 teefjes gekregen.
Dat Steffi zorgzaam is hebben ze bij haar thuis al kunnen zien toen hun poes 2 maanden geleden een nest van 7 kittens kreeg. Steffi heeft zich ontfermd over mama en de kittens en wilde best helpen met een wasbeurtje. Zoals Keli ook altijd heel lief is als we kittens in huis hebben- ik moet Keli in de gaten houden anders pikt ze een kitten om er zelf voor te zorgen- zo laat Steffi dat ook al zien, dus dat zit wel goed.

Het is super dat we helemaal op de hoogte worden gehouden van de plannen rondom Steffi en dus ook helemaal mee kunnen leven met dit spannende gebeuren. Jullie hoeven natuurlijk niet te vragen of we puppy`s gaan kijken als er echt een nest komt bij Steffi....dat spreekt vanzelf!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten